Vaření.czReceptyKuřecí špíz s bazalkovým dipem

Kuřecí špíz s bazalkovým dipem

Kuře, pórek a žampiony napíchlé na jehle a přelité smetanovo-bazalkovou omáčkou.


4.25x
25 min

Postup přípravy

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Žampiony očistíme a přepůlíme. Maso, pórek a žampiony střídavě napichujeme na grilovací jehly. Rozpálíme olej a špízy rychle opečeme ze všech stran. Pak snížíme plamen, dopečeme 8 - 10 minut pod rozehřátým grilem a osolíme. Bazalku nasekáme nadrobno a orestujeme s trochou oleje. Přilijeme smetanu, přidáme hořčici a podle chuti osolíme. Za stálého míchání vaříme omáčku do zhoustnutí. Hotové špízy přelijeme teplou omáčkou a podáváme s opečenými brambory nebo čerstvým tmavým chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí špíz s bazalkovým dipem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena