Kuřecí směs s lečem a fazolemi

Výborná směs, kterou můžeme podávat s topinkou, bramboráčky, hranolky, nebo i americkými brambory a kroketami.


4.233x
45 min
2×

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo na malé kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, česnek rozkrájíme na slabé plátky, cibuli na půlměsíčky. Zeleninové lečo a fazole scedíme, šťávu z leča nevyléváme a uchováme.

Maso zprudka osmahneme na oleji, když je usmažené dorůžova, přidáme k němu cibuli, česnek, paprikovou vegetu, pepř a ještě chvíli opékáme, dokud cibule nezesklovatí. K masové směsi pak přidáme scezené zeleninové lečo s červenými fazolemi a za stálého míchání prohříváme.

V hrnku rozmícháme cukr, sójovou omáčku, ocet a solamyl s trochou vody, pak přimícháme i šťávu z leča. Vše nalijeme do usmažené kuřecí směsi se zeleninou a za mírného ohřívání mícháme, dokud šťáva nezhoustne. Dochutíme pepřem a solí.

Ke kuřecí směsi s lečem a fazolemi doporučuji usmažit bramboráčky. Doplnit můžeme čerstvou zeleninou a "volským okem?.

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí směs s lečem a fazolemi

Zpět na recept