Výborná směs, kterou můžeme podávat s topinkou, bramboráčky, hranolky, nebo i americkými brambory a kroketami.
4 stroužky | česnek |
1 lžíce | ocet |
2 lžičky | solamyl |
1 lžička | cukr krupice |
1 ks | větší cibule |
1 lžíce | sójová omáčka |
500 g | kuřecí maso |
2 lžičky | papriková vegeta |
1 sklenice | zeleninové lečo |
1 plechovka | červené fazole ve slaném nálevu |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo na malé kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, česnek rozkrájíme na slabé plátky, cibuli na půlměsíčky. Zeleninové lečo a fazole scedíme, šťávu z leča nevyléváme a uchováme. Maso zprudka osmahneme na oleji, když je usmažené dorůžova, přidáme k němu cibuli, česnek, paprikovou vegetu, pepř a ještě chvíli opékáme, dokud cibule nezesklovatí. K masové směsi pak přidáme scezené zeleninové lečo s červenými fazolemi a za stálého míchání prohříváme. V hrnku rozmícháme cukr, sójovou omáčku, ocet a solamyl s trochou vody, pak přimícháme i šťávu z leča. Vše nalijeme do usmažené kuřecí směsi se zeleninou a za mírného ohřívání mícháme, dokud šťáva nezhoustne. Dochutíme pepřem a solí. Ke kuřecí směsi s lečem a fazolemi doporučuji usmažit bramboráčky. Doplnit můžeme čerstvou zeleninou a volským okem.
Videorecept Rajčatová polévka s fazolemi
Léto pomalu končí a s přicházejícími chladnými dny nastává období, kdy se rádi zahřejeme polévkou. Rajčatová polévka s fazolemi je zdravá, vydatná a hned po první lžíci oceníte dokonalé propojení chutí.
(doba přípravy 30 min)
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena