Kuřecí směs s dýňovým pyré

Přemýšlíte co na rychlou večeři? Zkuste tento jednoduchý recept na kuřecí směs na smetaně se zeleninou a bramborovo-dýňové pyré.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí maso (stehenní řízky nebo prsa) si nakrájíme na kostky, očištěné žampiony na plátky.

Na pánvi zpěníme cibulku, kterou jsme si nakrájeli na jemno. Zarestujeme kuřecí maso, také žampiony. Okořeníme oblíbeným kořením či zelenými bylinkami, osolíme, přidáme nakrájenou libovolnou zeleninu (nebo rozmraženou směs), zarestujeme, zalijeme smetanou a přikryjeme poklicí. Kuřecí směs přivedeme k varu, snížíme plamen na minimum a dusíme cca 20 - 30 minut.

Mezitím si připravíme přílohu. Brambory a dýni očistíme, nakrájíme na kostičky a přemístíme do hrnce, přidáme sůl, kmín a vaříme doměkka. Poté slijeme vodu, ihned zalijeme připraveným mlékem, přidáme máslo, zakryjeme poklicí a necháme na vypnuté plotýnce. Po chvíli rozšleháme ručním šlehačem na dýňové pyré. Můžeme vmíchat nakrájenou nať z petrželky či dochutit jen pepřem.

Kuřecí směs s dýňovým pyré podáváme jako teplou večeři, dozdobíme ještě bylinkami či čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí směs s dýňovým pyré

Zpět na recept