Shawarmu připravujeme obvykle z kuřecích prsou, ale vhodná jsou i stehna. Maso nasolíme, potřeme česnekem a kořenící směsí, kterou smícháme s bílým jogurtem. Maso zprudka opečeme na pánvi z obou stran a poté grilujeme doměkka. Připravíme salát, který můžeme libovolně obměnit. Mohou to být například listy mladého špenátu, hlávkový salát, rajčata, barevné papriky, okurky, ale i krouhané zelí.
Salát ochutíme bylinkami, solí, pepřem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Maso podáváme teplé, nakrájené na kousky a zabalené se salátem v tortille nebo s pita chlebem. Podáváme s jogurtovým dipem - bílý jogurt smícháme se solí, pepřem, citronovou šťávou, nasekanými sterilovanými okurkami a česnekem.
Recept na hummus - cizrnovou pomazánku krok za krokem
Vyzkoušejte domácí přípravu hummusu - velmi oblíbené pomazánky z cizrny. Vysoký obsah bílkovin, vlákniny, železa, vápníku a vitamínů je bonusem navíc. Fotorecept krok za krokem.

Autor:Veronika



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena