Kuřecí sekaná

Sekaná trochu zdravěji a plná bylinek.


4.618x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí maso pomeleme, můžeme použít jakoukoliv část kuřete, samozřejmě bez kůže. Pomeleme také šunku a oloupanou cibuli s česnekem.

Pomleté suroviny dáme do mísy, zakapeme olejem, přisypeme sůl, saturejku, libeček, čerstvě nasekanou petrželku a majoránku. Rozklepneme vejce a podle potřeby přisypeme také strouhanku na zahuštění. Rukou nebo vařečkou dobře promícháme, až nám vznikne hustá masová směs.

Ze směsi vytvoříme váleček, dáme do vymazaného pekáčku, mírně podlijeme vodou a přikryjeme alobalem. Kuřecí sekanou dáme péct do silně vyhřáté trouby asi na 35 minut, poté alobal sejmeme a dopečeme dozlatova.

Kuřecí sekanou nakrájíme na plátky a podáváme jako teplý hlavní chod s bramborovou kaší, ale klidně i zastudena s chlebem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí sekaná

Zpět na recept