Kuřecí salát s rukolou, jablkem a dresinkem z hrubozrnné hořčice

Lehký a osvěžující salát, který díky přidanému kuřecímu masu vydá za zdravý oběd nebo večeři.


2.33x

Postup přípravy

Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. Zakápneme je citronem, aby v salátu nehnědla. Z kuřecího masa Hamé odebereme ztuhlou šťávu a pak maso rozdělíme po vláknech.

Hořčici, olej a citronovou šťávu prošleháme na dresink. Přidáme trochu čerstvě mletého pepře pro aroma a nakonec zamícháme i nasekanou petrželku. Všechno smícháme v salátové míse s opranou rukolou.

Kuřecí salát s rukolou a jablkem zalijeme dresinkem z hrubozrnné hořčice a podáváme.

TIP: Připravíme si k salátu domácí česnekové pečivo – prošleháme utřený česnek s olivovým olejem a citronovou šťávou, potřeme jím rozpůlenou bagetu a dáme na chvilku zapéct do trouby nebo na gril.
user-icon

autor Hamé


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí salát s rukolou, jablkem a dresinkem z hrubozrnné hořčice

Zpět na recept