Kuřecí salát s pomerančem

Nezvyklý, ale chutný pokrm. Můžeme si ho dát jako hlavní jídlo, ale i jako večeři. Recept je počítán pro 4 porce.


5.01x
90 min

Ingredience

170 gdlouhozrnná rýže
3 ksvelký pomeranč bez jadérek

zálivka

cukr
sůl
hořčice
3 lžícečervený vinný ocet
mletý černý pepř
150 mlolejová směs (olivový a rostlinný olej)

podle chuti

sůl
pažitka
kuřecí maso
mletý černý pepř
kešu oříšky

Postup přípravy

Z pomerančů sloupneme barevnou část kůry, bílou ponecháme.

Do hrnce dáme vařit rýži spolu s pomerančovou kůrou, kterou jsme sloupli. Přidáme špetku soli a vaříme, než rýže změkne.

Připravíme si octovou zálivku z červeného vinného octa, soli, pepře a směsi olivového a rostlinného oleje.

Oloupáme slupky jednotlivých dílků pomeranče a nakrájíme je na dílky, šťávu zachytíme a přidáme ji do zálivky. Přidáme hořčici a cukr, metlou dobře rozšleháme. Ochutnáme a případně dosolíme, dopepříme.

Když je rýže hotová, odstavíme hrnec z plotny a necháme trochu vychladnout. Pomerančovou kůru vyhodíme.

Rýži vyklopíme do mísy a přidáme polovinu dresinku. Dobře promícháme a necháme vychladnout.

K rýži přidáme kuře, nasekanou pažitku, kešu oříšky, dílky pomeranče a zbývající dresink. Jemně promícháme.

Kuřecí salát s pomerančem podáváme při pokojové teplotě, ozdobený plátky okurky.
user-icon

autor Patiyo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí salát s pomerančem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.