Vaření.czReceptyKuřecí salát s jablky a hrozny

Kuřecí salát s jablky a hrozny

Netradiční chuť, jen málo surovin a rychlá příprava. Recept na studený salát s kuřecím masem a ovocem.


5.02x
35 min

Ingredience

3 ksjablko
3 kskuřecí prsa
150 tatarská omáčka
1-2 hrstěhroznové víno

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
kari koření
sušené brusinky

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi s trochou oleje. Pak podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a cca 10 minut necháme dusit. Podušené a měkké maso necháme vychladnout. Mezitím si připravíme ovoce. Hroznové víno (menší kuličky) otrháme, propláchneme důkladně vodou a necháme okapat. Hrozny rozkrojíme na půlky. Jablka omyjeme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Jablka můžeme oloupat, ale není to úplně nutné. Maso vsypeme do velké mísy, přidáme hrozny, jablka a překrájené sušené brusinky. Přidáme tatarku, kari koření a dobře promícháme. Podle potřeby ještě osolíme a opepříme. Kuřecí salát s jablky a hrozny podáváme jako studenou večeři, ale klidně si ho můžeme vzít na svačinu s sebou do práce. S čerstvým pečivem chutná výtečně.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí salát s jablky a hrozny

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena