Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme a olivy nakrájíme.
Ve vyšší pánvi nebo v hrnci rozpálíme olej, přidáme kuřecí nudličky, posypeme nějakým dobrým kořením na maso (já používám koření gyros od Vitany) a chvíli opékáme.
Po asi dvou minutách pečení přidáme nastrouhaný zázvor a třtinový cukr. Vsypeme sezamová semínka a necháme trošku opražit. Teď je důležité cukr hlídat, aby příliš rychle nezkaramelizoval a nezatvrdl. Ideální je počkat, až začne hnědnout a v tu chvíli pánev odstavit z plamene.
Mezitím v míse připravíme různě natrhaný ledový salát. Zalijeme ho asi dvěma polévkovými lžícemi olivového oleje. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájené černé olivy, sezamová semínka a provensálské koření. Do mísy přidáme kuřecí směs z pánve a dobře promícháme.
Kuřecí salát na zázvoru můžeme podávat jako chutný oběd nebo večeři.