Kuřecí s ananasem a mandlemi

Kuřecí prsa s ananasem a opraženými plátky mandlí. Na talíři působí pokrm slavnostně, přitom je příprava opravdu rychlá.


4.421x
30 min
2×

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, rozkrojíme na tenší plátky a naklepeme. Maso osolíme, opepříme a posypeme sušenou petrželkou, kterou do masa zamáčkneme. Můžeme pokapat citronovou šťávou a použít i jiné koření podle chuti.

Plátky ananasu necháme okapat.

Na teflonové pánvi s troškou olivového oleje maso zprudka orestujeme. Vyjmeme z pánve a uchováváme v teple.

Na zbytek oleje poklademe rozkrájená kolečka ananasu a zlehka prohřejeme, můžeme kousky ovoce mírně promačkat vidličkou, ananas vyjmeme a necháme stát na teplém místě. Na rozehřátou pánev ještě vhodíme i mandlové plátky, které orestujeme dokřupava, na opražení stačí pár vteřin.

Připravíme si přílohu. Brambory oloupeme a nakrájíme na ozdobném struhadle na tenké plátky. Posypeme majoránkou, oreganem a mírně osolíme. Brambory osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Na talíř klademe kuřecí maso, které pokrýváme anasem, přidáme plátky brambor jako přílohu a vše posypeme opraženými plátky mandlí.











user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí s ananasem a mandlemi

Zpět na recept