Kuřecí roláda se zeleninou z parního hrnce

Zdravější varianta receptu na rychlý a výborný oběd z kuřecího masa.


5.02x
35 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, brambory nakrájíme na čtvrtiny, mrkev cca na dvoucentimetrová kolečka a brokolici rozebereme na růžičky. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a naklepeme přes igelit na tenké plátky. Jednotlivé plátky osolíme, opepříme a můžeme plnit podle chuti.

1. Osolené a opepřené maso potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky a sýra (například eidam).

2. Osolené a opepřené maso potřeme rozetřeným česnekem, naskládáme lísky čerstvého špenátu a kousky vařeného vejce.

3. Osolené a opepřené maso posypeme grilovacím kořením, poklademe plátky slaniny a potřeme míchanými vejci - na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přimícháme vejce, osolíme, opepříme a po vychladnutí můžeme přidat pokrájenou nakládanou okurku, červenou papriku, hrášek atd.

Fantazii se meze nekladou, já většinou kombinuji ve stylu "co dům dal". Vždy si naplněný plátek masa položíme na potravinovou fólii, kterou předtím potřeme olejem, srolujeme a vršek rolády posypeme grilovacím kořením, poté zabalíme do fólie a její konce utáhneme jako bonbon.

Do parního hrnce dáme vodu až po rysku max. Do 1. patra vyskládáme brambory s mrkví a osolíme. Můžeme použít i různá koření na zeleninu. Do 2. patra vyskládáme zabalené rolády. Vaříme 20 minut, po 10 minutách přidáme k bramborám a mrkvi brokolici a také trochu posolíme.

Po 20 minutách je hotovo, zeleninu vyskládáme na talíř a kuřecí rolády opatrně rozbalíme, například nad hlubokým talířem, abychom zachytili šťávu, která z nich vyteče a kterou použijeme na omaštění a dochucení zeleniny. Šťávu můžeme smíchat s plátkem másla, je pak jemnější.

Kuřecí roláda drží skvěle tvar, takže je rozřízneme napůl (krásně to vypadá) a podáváme se zeleninou přelitou šťávou z masa.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí roláda se zeleninou z parního hrnce

Zpět na recept