Kuře vykostíme tak, aby nám vznikl celistvý plát masa na roládu. Kuře je nejlépe rozříznout na prsech a postupovat okolo hrudníku ke hřbetu. Křídla se uřežou za první kostí od trupu a po uřezání kloubu u trupu se tato kost obřeže a vytáhne směrem dovnitř. Stehna se vykloubí, opatrně se obřežou od trupu na hřbetní straně, naříznou se na vnitřní straně a postupně se dokola vykostí.
Plát masa se nejprve na hřbetní straně osolí a opepří. Pak se plát otočí a na vnitřní straně se maso upraví tak, aby bylo rovnoměrně rozložené po celé ploše. Potom maso na celé ploše rovněž osolíme a opepříme. Kdo chce, může i pomazat hořčicí.
Připravíme si nádivku z rohlíků, které nařežeme na malé kostičky. Salám pokrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej a salám na něm spolu se zeleninou osmažíme. Směs necháme vychladnout. Zeleninu můžeme použít jakoukoliv, je hlavně pro barvu. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.K rohlíkům přidáme játrovou paštiku, žampiony bez nálevu, žloutky, houbové koření a smaženou zeleninu.Vše důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do nádivky.
Nádivku rozprostřeme na vnitřní stranu od krku dolů tak do dvou třetin celé délky a rovněž od krku začneme stáčet roládu. Hotovou ji přemístíme na olejem pomazaný alobal, který na delších stranách zvedneme a delší strany se obtočí kolem rolády.
Kuřecí roládu se žampiony podáváme s bramborovou kaší a zeleninou podle chuti.
Zabalená roláda se přemístí do pekáče, do kterého nalijeme horkou vodu. Dáme do trouby na 75 minut, kontrolujeme vodu na podlévání, potom rozbalíme alobal a necháme tak 20 minut zezlátnout kůžičku.