Kuřecí řízky z hor

Smažená kuřecí prsíčka obalená v bramborové hmotě. S bramborovou kaší a salátem je to výborný oběd.


4.220x
60 min
1×

Ingredience

olej
sůl
2 ksvejce
mléko
2 kshouska
1 lžičkavegeta
grilovací koření
8 kskuřecí prsa
mletý pepř
3 kssyrová brambora

na ozdobu

cibule

na obalení

hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Kuřecí řízky naklepeme, ale ne moc tence, posypeme grilovacím kořením, pokapeme olejem, opepříme, osolíme a necháme v ledničce odležet 24 hodin.

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme, housky namočíme do mléka. Vejce dobře rozšleháme, přidáme vegetu, nastrouhané brambory, vymačkané housky, podle chuti osolíme a umícháme na kaši.

Řízky z hor obalíme v mouce, potom v kaši a smažíme je v rozpáleném oleji. Na každý řízek můžeme dát jako ozdobu kolečka oloupané a dozlatova usmažené cibule.

Řízky z hor podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Dobrý je i kompot.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí řízky z hor

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.