Kuřecí řízky s tatarkou

Recept na lehké letní jídlo i s přílohou.


5.06x
30 min

Postup přípravy

Kuřecí stehenní řízky odblaníme, očistíme a mírně naklepeme. Osolíme a opepříme. Takto připravené řízky potřeme z obou stran tatarskou omáčkou a obalíme ve strouhance.

Smažíme zvolna na malém množství oleje.

Brambory oloupeme a uvaříme. Uvařené brambory necháme vychladnout. Mezitím si na másle zpěníme středně velkou cibuli a zelené bylinky - petržel, libeček (množství podle chuti). Cibuli necháme orestovat dorůžova. Přidáme mléko, množství záleží na množství brambor a chuti. Mléko nesmí přejít varem. Směs nalijeme do připravených brambor a rozšťoucháme.

Takto připravenou bramborovou přílohu podáváme ke kuřecím řízkům s tatarkou. Dobrým doplňkem je čerstvá zelenina.
user-icon

autor martha123


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí řízky s tatarkou

Zpět na recept