Vaření.czReceptyKuřecí řízky s pomerančovou omáčkou

Kuřecí řízky s pomerančovou omáčkou

Kombinace kuřecího masa a pomerančové omáčky je prostě neodolatelná. Příprava je zcela jednoduchá a ani nepotřebujete mnoho nádobí.


3.270x
45 min

Postup přípravy

Pomeranče oloupeme a nakrájíme na kousky. Šťávu sesbíráme a použijeme později. Na pánvi se silným dnem rozehřejeme olej. Přidáme kuřecí řízky a opékáme je na středně silném ohni 5 minut po každé straně dozlatova. Šťáva vytékající z masa po zapíchnutí vidličky musí být čirá. Hotové řízky osolíme a opepříme a zabalíme do alobalu. Kukuřičný škrob rozmícháme v pomerančové šťávě na hladkou pastu. Vmícháme do ní jogurt a hořčici, potom ji nalijeme na pánev a na mírném ohni přivedeme za stálého míchání k varu. Do omáčky na pánvi přidáme kousky pomeranče a omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme do ní šťávu z kuřecích řízků a rozdělíme ji na talíře. Do omáčky pak dáme kuře. Porce ozdobíme snítkami petrželky a klínky pomeranče s kůrou a ihned podáváme. Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí řízky s pomerančovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena