Kuřecí řízky s pomerančovou omáčkou

Kombinace kuřecího masa a pomerančové omáčky je prostě neodolatelná. Příprava je zcela jednoduchá a ani nepotřebujete mnoho nádobí.


3.270x
45 min

Postup přípravy

Pomeranče oloupeme a nakrájíme na kousky. Šťávu sesbíráme a použijeme později.

Na pánvi se silným dnem rozehřejeme olej. Přidáme kuřecí řízky a opékáme je na středně silném ohni 5 minut po každé straně dozlatova. Šťáva vytékající z masa po zapíchnutí vidličky musí být čirá. Hotové řízky osolíme a opepříme a zabalíme do alobalu.

Kukuřičný škrob rozmícháme v pomerančové šťávě na hladkou pastu. Vmícháme do ní jogurt a hořčici, potom ji nalijeme na pánev a na mírném ohni přivedeme za stálého míchání k varu.

Do omáčky na pánvi přidáme kousky pomeranče a omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme do ní šťávu z kuřecích řízků a rozdělíme ji na talíře. Do omáčky pak dáme kuře. Porce ozdobíme snítkami petrželky a klínky pomeranče s kůrou a ihned podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí řízky s pomerančovou omáčkou

Zpět na recept