Kuřecí řízky s koriandrem

Jedná se o nízkotučný pokrm, který můžete doplnit zeleninou vařenou v páře nebo listovým salátem.


3.053x
45 min
1×

Postup přípravy

Česnek a šalotku nakrájíme na kousky. Rajče oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme.

Několik snítek koriandru odložíme na ozdobu, ostatní nakrájíme nahrubo. Na pánvi se silným dnem rozehřejeme kukuřičný olej a opékáme na něm na středně silném ohni kuřecí řízky 5 minut na každé straně dozlatova. Šťáva vytékající po zapíchnutí vidličky do masa musí být čirá. Hotové řízky vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.

Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě a smícháme s jogurtem a smetanou. Na pánev nalijeme kuřecí vývar a limetovou šťávu, přivedeme je k varu a přidáme česnek a šalotku. Oheň zmírníme a tekutinu zvolna vaříme zhruba minutu. Do jogurtové směsi vmícháme rajče a směs pak přidáme na pánev.

Zamícháme, podle chuti osolíme a opepříme a za stálého míchání 1-2 minuty zahříváme. Omáčka se však nesmí vařit. Vmícháme do ní nakrájený koriandr.

Kuřecí řízky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami koriandru a podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí řízky s koriandrem

Zpět na recept