Česnek a šalotku nakrájíme na kousky. Rajče oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme.
Několik snítek koriandru odložíme na ozdobu, ostatní nakrájíme nahrubo. Na pánvi se silným dnem rozehřejeme kukuřičný olej a opékáme na něm na středně silném ohni kuřecí řízky 5 minut na každé straně dozlatova. Šťáva vytékající po zapíchnutí vidličky do masa musí být čirá. Hotové řízky vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě a smícháme s jogurtem a smetanou. Na pánev nalijeme kuřecí vývar a limetovou šťávu, přivedeme je k varu a přidáme česnek a šalotku. Oheň zmírníme a tekutinu zvolna vaříme zhruba minutu. Do jogurtové směsi vmícháme rajče a směs pak přidáme na pánev.
Zamícháme, podle chuti osolíme a opepříme a za stálého míchání 1-2 minuty zahříváme. Omáčka se však nesmí vařit. Vmícháme do ní nakrájený koriandr.
Kuřecí řízky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami koriandru a podáváme.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy
, edice
100 nejlepších receptů