Vaření.czReceptyKuřecí řízky s koriandrem

Kuřecí řízky s koriandrem

Jedná se o nízkotučný pokrm, který můžete doplnit zeleninou vařenou v páře nebo listovým salátem.


3.053x
45 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
1 lžícevoda
1 ksrajče
1 svazečekkoriandr
1 ksšalotka
pepř
0.8 hrnkukuřecí vývar
2 lžícelimetková šťáva
80 gbílý nízkotučný jogurt
4 kskuřecí prsní řízky
1 lžičkakukuřičný olej
1 lžičkakukuřičný skrob
2 lžícenízkotučná smetana

Postup přípravy

Česnek a šalotku nakrájíme na kousky. Rajče oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme. Několik snítek koriandru odložíme na ozdobu, ostatní nakrájíme nahrubo. Na pánvi se silným dnem rozehřejeme kukuřičný olej a opékáme na něm na středně silném ohni kuřecí řízky 5 minut na každé straně dozlatova. Šťáva vytékající po zapíchnutí vidličky do masa musí být čirá. Hotové řízky vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě a smícháme s jogurtem a smetanou. Na pánev nalijeme kuřecí vývar a limetovou šťávu, přivedeme je k varu a přidáme česnek a šalotku. Oheň zmírníme a tekutinu zvolna vaříme zhruba minutu. Do jogurtové směsi vmícháme rajče a směs pak přidáme na pánev. Zamícháme, podle chuti osolíme a opepříme a za stálého míchání 1-2 minuty zahříváme. Omáčka se však nesmí vařit. Vmícháme do ní nakrájený koriandr. Kuřecí řízky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami koriandru a podáváme. Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí řízky s koriandrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena