Kuřecí řízek s celerovou natí

Předem naložený a poté obalovaný kuřecí řízek v trojobalu, tentokrát ale vynecháme mouku.


4.210x
20 min

Postup přípravy

Kuřecí řízek omyjeme, zbavíme tučnějších částí a rozklepeme. Posolíme a z obou stran zatlačíme pepřové koření na steak (používám ho na jakékoliv maso, nejen hovězí). Pomažeme zakysanou smetanou (ne light) a na ni zatlačíme najemno nakrájenou celerovou nať. Necháme odležet minimálně 2 - 3 hodiny.

Poté řízek trochu otřeme ze smetany, když jí použijeme příliš a nevsákne se, obalíme ve strouhance, vejci a znovu ve strouhance. Rozšlehané vejce předem trochu opepříme.

Na pánvi rozpálíme větší množství oleje a řízek po obou stranách dozlatova osmažíme.

Přílohou ke kuřecímu řízku s celerem mohou být brambory na jakýkoli způsob a samozřejmě nesmí chybět tatarská nebo ďábelská omáčka.

Recept je uveden na 1 porci.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí řízek s celerovou natí

Zpět na recept