Kuřecí řízek s brambory a omáčkou

Jako nedělní obídek si můžete připravit vynikající kuřecí řízek v kukuřičných lupíncích s brambory a kari omáčkou.


4.113x
60 min

Postup přípravy

Řízky


Kuřecí maso, očištěné naklepeme, osolíme a opepříme. A obalujeme stejně jako klasické řízky v připravené mouce, po té ve vajíčku a nakonec v rozmačkaných kukuřičných lupíncích. A smažíme do zlata. Smažíme asi 2,5 minut z obou stran.

Brambory


Brambory pořádně omyjeme jelikož je nebudeme loupat. Omyté brambory si rozkrájíme podle vlastní fantazie. Na jakkoliv velké kousky záleží na každém.
Brambory vložíme na připravený olejem vymazaný plech a okořeníme je. Osolíme, opepříme a opět podle chuti kdo jaké koření má rád. A dáme péct do předehřáté trouby :) asi na 150 °C asi 40 min.

Kari-ananasová omáčka


V míse si smícháme majonézu, kousky ananasu, šťávu z ananasového kompotu a promícháme. Můžeme přidat majolku podle konzistence aby nám omáčka příliš netekla. A na závěr přidáme špetku kari, nesmí ho být moc aby nám omáčka nezhořkla.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí řízek s brambory a omáčkou

Zpět na recept