Recept na stehenní kuřecí řízek s netradičním bramborovo-okurkovým salátem.
2 ks | vejce |
2 hrnky | strouhanka |
1 hrnek | hladká mouka |
600 g | kuřecí stehenní řízky |
příloha | |
---|---|
0.5 hrnečku | olej |
sůl | |
1 kg | brambory |
2 hrnky | voda |
2 lžíce | cukr moučka |
1 hrst | petrželová nať |
1 ks | okurka salátová |
1 ks | červená cibule |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Salátové brambory uvaříme v celku ve slupce a necháme zchladnout. Brambory poté oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na struhadle nastrouháme salátovou okurku na tenká kolečka. Červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Petrželovou nať nasekáme na jemno a vše dáme do mísy. Bramborovo-okurkový salát osolíme a silně opepříme, zakápneme olejem a balsamikovým octem. Zaprášíme cukrem moučka, zalijeme trochou ledové vody a vše v míse důkladně, ale opatrně promísíme. Pokud je potřeba, salát dochutíme a dáme vychladit do lednice. Stehenní kuřecí řízky jemně rozklepeme přes potravinářskou fólii a osolíme. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. V rozpáleném oleji na pánvi osmažíme dozlatova a skvělý oběd je na světě. Kuřecí řízek podáváme s bramborovo-okurkovým salátem k obědu nebo večeři.
Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.
Okurka - dopřejte si ji pro krásu i zdraví
Tato kaloricky velmi chudá zelenina je skutečným plodem krásy. Do našich skleníků přicestovaly okurky z Indie. Její blahodárné účinky jsou známé již od středověku.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena