Kuřecí řízek na ovoci

Kuřecí řízek dopékaný na ovoci se smetanou - jemná a chutná kombinace masa a ovoce nejen pro nedělní oběd.


3.414x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí maso očistíme, omyjeme a necháme okapat. Osolíme, mírně opepříme a posypeme směsí řeckých bylinek. Zakapeme olivovým olejem a necháme uležet.

Připravené maso na řízky obalíme ve strouhance, pak namáčíme v našlehaném vajíčku a klademe do malého množství (1 - 2 lžíce) rozpáleného oleje ve vyšším kastrolu. Přikryjeme poklicí. Jakmile se zbarví okraje řízků, otočíme je a necháme pod poklicí opékat z druhé strany.

Po opečení řízky přendáme na talíř, do kastrolu dáme lžíci másla, vsypeme na proužky nakrájenou cibuli a promícháme. Přidáme půlky loupaných švestek a na čtvrtky nakrájená jablka. Navrch položíme zpět upečené řízky, přikryjeme poklicí a necháme prohřívat asi 5 minut. Nakonec přidáme smetanu smíchanou s mlékem. Osolíme, přisypeme řecké bylinky a prohřejeme.

Hotové řízky na ovoci se smetanovou omáčkou zdobíme čerstvými bylinkami. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí řízek na ovoci

Zpět na recept