Kuřecí řezy v šunkovém závitku

Recept na jemný a šťavnatý pokrm z masa a zeleniny.


4.84x
45 min
1×

Postup přípravy

Maso omyjeme a osušíme (utěrkou).

Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme dohněda, až jsou křupavé. Potom vyjmeme, okořeníme rozmarýnou, paprikou a osolíme. Každý kuřecí řez zabalíme do dvou plátků šunky.

Česnek a cibuli oloupeme a a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev dobře očistíme, cukety omyjeme a všechno nakrájíme na tenké proužky. Rajčatové pyré promícháme s bílým vínem.
V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a v něm osmažíme cibuli do zesklovatění. Pak přidáme česnek, zeleninu a lehce osmažíme. Přilijeme vinnou směs, okořeníme paprikou a osolíme.

Řezy položíme na zeleninu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě podusíme asi 15 minut. Po dušení je přemístíme na předem předehřáté talíře a udržujeme v teple. Do zeleniny přimícháme citronovou kůru a petrželku, pak zeleninu upravíme vedle kuřecích řezů a ihned podáváme.

Kuřecí řezy v šunkovém závitku nejlépe chutnají s vařenými brambory a bramborovou kaší.
user-icon

autor maarkr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí řezy v šunkovém závitku

Zpět na recept