Kuřecí prsa ve smetaně

Rychlý a vynikající recept, který zatím chutnal každému. Pro 2 - 3 osoby.


4.327x
30 min
1×

Postup přípravy

Nakrájené a omyté žampiony dáme podusit do vody, dokud nezměknou.

Cibuli si pokrájíme na měsíčky a osmahneme na oleji nebo másle. Přidáme pokrájená, osolená a poměrně hodně opepřená kuřecí prsa. Restujeme, dokud nám mírně nezhnědnou. Poté zalijeme podusenými žampiony (i s vodou, ve které se vařily) a necháme tak dlouho dusit, dokud se celé voda téměř nevyvaří. Zalijeme šlehačkou a přidáme prolisovaný česnek.

Kuře podáváme, když se ze smetany odpaří hodně vody tak, že je velmi hustá a jen pozvolně stéká ze lžíce.

Nejlépe chutná s hranolkami, opékanými nebo americkými bramborami.
user-icon

autor Moskvic


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa ve smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká