Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem. Prsa osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Nakonec je potřeme směsí oleje a česneku a necháme 15 - 20 minut odležet.
Rukolu pořádně omyjeme, osušíme. Každý kousek připraveného masa zabalíme do plátku šunky. Vezmeme rukolu a pevně ji ovineme kolem každého masa se šunkou a připevníme párátkem.
Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo s trochou oleje a maso restujeme asi 4 minuty z každé strany. Pak přidáme šafrán, maso podlijeme vínem a necháme chvilku dusit. Pak maso vyjmeme a uložíme v teple.
Do šťávy přilijeme smetanu, zahustíme ji hotovou jíškou a necháme lehce provařit. Omáčku osolíme, opepříme a přidáme do ní zpátky maso.
Hotová prsa podáváme s brambory a servírujeme přelité omáčkou.