Kuřecí prsa v rukole

Česneková kuřecí prsa zabalená v šunce a rukole, podávaná se šafránovou omáčkou. Pokud nevíte, co připravit ke slavnostnímu obědu nebo tchýni, je tohle správná volba.


3.1232x
35 min
3×

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem. Prsa osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Nakonec je potřeme směsí oleje a česneku a necháme 15 - 20 minut odležet.



Rukolu pořádně omyjeme, osušíme. Každý kousek připraveného masa zabalíme do plátku šunky. Vezmeme rukolu a pevně ji ovineme kolem každého masa se šunkou a připevníme párátkem.



Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo s trochou oleje a maso restujeme asi 4 minuty z každé strany. Pak přidáme šafrán, maso podlijeme vínem a necháme chvilku dusit. Pak maso vyjmeme a uložíme v teple.

Do šťávy přilijeme smetanu, zahustíme ji hotovou jíškou a necháme lehce provařit. Omáčku osolíme, opepříme a přidáme do ní zpátky maso.



Hotová prsa podáváme s brambory a servírujeme přelité omáčkou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa v rukole

Zpět na recept