Kuřecí prsa v rukole

Česneková kuřecí prsa zabalená v šunce a rukole, podávaná se šafránovou omáčkou. Pokud nevíte, co připravit ke slavnostnímu obědu nebo tchýni, je tohle správná volba.


3.1232x
35 min
3×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
2 lžícemáslo
8 plátkůšunka
75 mlsmetana
šafrán
100 grukola
200 mlbílé víno
2 lžíceolivový olej
4 plátkykuřecí prsa
mletá červená paprika
mletý černý pepř
1 lžícehotová jíška

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem. Prsa osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Nakonec je potřeme směsí oleje a česneku a necháme 15 - 20 minut odležet.

Rukolu pořádně omyjeme, osušíme. Každý kousek připraveného masa zabalíme do plátku šunky. Vezmeme rukolu a pevně ji ovineme kolem každého masa se šunkou a připevníme párátkem.

Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo s trochou oleje a maso restujeme asi 4 minuty z každé strany. Pak přidáme šafrán, maso podlijeme vínem a necháme chvilku dusit. Pak maso vyjmeme a uložíme v teple.
Do šťávy přilijeme smetanu, zahustíme ji hotovou jíškou a necháme lehce provařit. Omáčku osolíme, opepříme a přidáme do ní zpátky maso.

Hotová prsa podáváme s brambory a servírujeme přelité omáčkou.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí prsa v rukole

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena