Kuřecí prsa lehce rozklepeme a poté maso ochutíme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na kostky, bazalku na tenké proužky a česnek oloupeme a rozdrtíme.
Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej, poté vložíme kuřecí prsa a restujeme několik minut z obou stran tak, aby prsa byla uvnitř propečená a na povrchu hezky dozlatova opečená. Jakmile budou hotová, vyndáme je z pánve a necháme stranou.
Olej v pánvi necháme lehce vychladnout a potom na něj vhodíme nakrájená rajčata. Řádně promícháme a přivedeme k varu. Necháme probublávat a vařečkou rajčata mírně drtíme, aby se vytvořila omáčka.
Poté vmícháme česnek a máslo. Jakmile se máslo rozpustí, vložíme do omáčky zpátky maso a necháme ho v ní pár minut prohřát a nasáknout. Těsně před servírováním vmícháme do omáčky čerstvou bazalku. Pro urychlení receptu lze místo čerstvých rajčat použít rajčata v plechovce.
Kuřecí prsa s rajčatovo-máslovou omáčkou doporučuji podávat s kuskusem.