Kuřecí prsa s nádivkou

U tohoto receptu není nádivka klasicky uvnitř masa, ale jako příloha vedle. Usnadní nám to tudíž přípravu pokrmu. Vhodné, když potřebujeme zpracovat starší světlé pečivo. Porce pro dvě osoby.


3.616x
45 min
1×

Postup přípravy

Do mísy s vodou natrháme rohlíky. Maso osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, kmínem. Zda použijeme kmín drcený či celý záleží jen na vás. Pokud nemáme kuřecí prsa, ale jiné kuřecí či králičí maso, klidně můžeme použít to, co máme. Maso dáme péct do vyhřáté trouby či do remosky.

Rohlíky v míse rozmačkáme rukou na hrudkovitou kaši, přidáme lisovaný česnek, v dlaních rozemneme majoránku, sůl a vejce. Vše dobře promícháme a přidáme k masu, které už se peče asi 15 minut. Kuřecí prsa s nádivkou pečeme přibližně dalších 20 minut podle druhu trouby. Nádivka nám nakonec zezlátne a podle toho poznáme, že máme hotovo.

Kuřecí prsa s nádivkou servírujeme s čerstvou zeleninou. Díky nádivce není třeba žádná příloha, ale samozřejmě kdo chce, může podávat s brambory.
user-icon

autor anickavy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa s nádivkou

Zpět na recept