Kuřecí prsa s bylinkovou krustou

Kuřecí prsa s kůží, potřená bylinkovou směsí a zapečená v horké troubě. Jako přílohu volíme brambory nebo hranolky. Ale hodí se i zelenina a různé dipy.


4.473x
45 min
8×

Ingredience

2 kskuřecí prsa s kůží

na potření

1 lžíceolej
1 ksžloutek
1 lžícehořčice
0.5 lžičkyestragon
1 lžíceusekaná petrželka
1 lžičkadrhnutý tymián

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

bílé víno nebo vývar

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme bylinkovou směs. V mističce utřeme hořčici, olej a žloutek. Vmícháme tymián, usekanou petrželku a estragon.

Kuřecí prsa i s kůží omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na kůži prsou naneseme rovnoměrně bylinkovou směs a přendáme je do pekáčku.

Troubu předehřejeme na 200 °C a vložíme do ní potřená prsa. Po 15 minutách pečení podlijeme asi 4 lžícemi vína nebo vývaru. Teplotu zmírníme na polovinu a necháme ještě 10 minut dopéci.

Kuřecí prsa s bylinkovou krustou podáváme s opečenými brambory, zeleninovou oblohou a podle oblíbenosti s nejrůznějšími dipy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa s bylinkovou krustou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.