Kuřecí maso nakrájíme na jemné nudličky a smícháme je s sherry a sójovou omáčkou. Vše necháme asi 30 minut marinovat.
Ananas slijeme a necháme okapat. Šťávu nevyléváme. Ananas nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a spolu s bambusem nakrájíme na větší nudličky nebo hranolky.
Ve woku rozehřejeme jednu lžíci oleje, maso v něm restujeme a následně uložíme do tepla. Do woku dáme další lžíci oleje a zpražíme na něm ořechy. Pak přidáme poslední lžíci oleje, ananas, bambus, směs prohřejeme a uložíme do tepla na maso.
Protlak smícháme s vodou a asi 125 ml ananasové šťávy a nalijeme na pánev. Omáčku přivedeme k varu, necháme ji asi 10 minut vařit. Nakonec do ní zamícháme nudličky se zeleninou a necháme prohřát.
Podáváme se sypkou rýží.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena