Recept na restované kuřecí nudličky s kousky ananasu, bambusu a jarní cibulky ve sladkokyselé omáčce.
3 lžíce | olej |
250 ml | voda |
2 lžíce | sherry |
100 g | ořechy |
250 g | kuřecí prsa |
2 lžíce | sójová omáčka |
1 ks | jarní cibulka |
2 lžíce | rajský protlak |
1 konzerva | ananasové plátky (580 ml) |
125 g | bambus (sklenice) |
1 balíček | hotová směs na činskou pánev |
Kuřecí maso nakrájíme na jemné nudličky a smícháme je s sherry a sójovou omáčkou. Vše necháme asi 30 minut marinovat.
Ananas slijeme a necháme okapat. Šťávu nevyléváme. Ananas nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a spolu s bambusem nakrájíme na větší nudličky nebo hranolky.
Ve woku rozehřejeme jednu lžíci oleje, maso v něm restujeme a následně uložíme do tepla. Do woku dáme další lžíci oleje a zpražíme na něm ořechy. Pak přidáme poslední lžíci oleje, ananas, bambus, směs prohřejeme a uložíme do tepla na maso.
Protlak smícháme s vodou a asi 125 ml ananasové šťávy a nalijeme na pánev. Omáčku přivedeme k varu, necháme ji asi 10 minut vařit. Nakonec do ní zamícháme nudličky se zeleninou a necháme prohřát.
Podáváme se sypkou rýží.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.