Kuřecí prsa na pórku

Snadný a rychlý recept z kuřecích prsou, upravených jako minutka s pórkem, šalotkou a česnekem. Pokrm podáváme jako hlavní chod s jasmínovou rýží.


0.00x

Postup přípravy

Očištěná kuřecí prsa upravíme na plátky asi 1,5 – 2 cm silné, které zlehka osolíme, opepříme a obalíme v solamylu. Očištěný pórek nakrájíme na jemná kolečka a oloupanou šalotku a stroužky česneku nasekáme najemno.


Na oleji zprudka opečeme plátky kuřecích prsou z obou stran dorůžova. Poté maso vyjmeme a na výpeku za stálého míchání necháme zesklovatět šalotku, česnek a pórek. K orestované zelenině vrátíme opečená kuřecí prsa a vše podlijeme vínem a sojovou omáčkou. Jakmile se tekutina odpaří, přilijeme vývar a vše zvolna podusíme asi 7 až 10 minut doměkka. Během dušení směs občas promícháme a po dokončení zakryjeme poklicí a necháme asi 5 minut odležet.


Kuřecí plátky rozdělíme na porce, obložíme pórkovou směsí se sosem, posypeme čersvě nasekanou pažitkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je jasmínová rýže.


Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě


Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.


Neodolatelné


8 dokonalých receptů na pečené kuře


Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.


8


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa na pórku

Zpět na recept