Snadný a rychlý recept z kuřecích prsou, upravených jako minutka s pórkem, šalotkou a česnekem. Pokrm podáváme jako hlavní chod s jasmínovou rýží.
600 g | kuřecí prsa |
0.3 lžičky | sůl |
3 špetky | mletý černý pepř |
3 lžíce | solamyl |
1 ks | pórek |
2 ks | šalotka |
2 stroužky | česnek |
4 lžíce | rostlinný olej |
100 ml | bílé víno |
1 lžíce | sójová omáčka |
400 ml | drůbeží vývar |
1 lžíce | pažitka nasekaná |
Očištěná kuřecí prsa upravíme na plátky asi 1,5 – 2 cm silné, které zlehka osolíme, opepříme a obalíme v solamylu. Očištěný pórek nakrájíme na jemná kolečka a oloupanou šalotku a stroužky česneku nasekáme najemno.
Na oleji zprudka opečeme plátky kuřecích prsou z obou stran dorůžova. Poté maso vyjmeme a na výpeku za stálého míchání necháme zesklovatět šalotku, česnek a pórek. K orestované zelenině vrátíme opečená kuřecí prsa a vše podlijeme vínem a sojovou omáčkou. Jakmile se tekutina odpaří, přilijeme vývar a vše zvolna podusíme asi 7 až 10 minut doměkka. Během dušení směs občas promícháme a po dokončení zakryjeme poklicí a necháme asi 5 minut odležet.
Kuřecí plátky rozdělíme na porce, obložíme pórkovou směsí se sosem, posypeme čersvě nasekanou pažitkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je jasmínová rýže.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena