Kuřecí prsa na mandlích s mandarinkami

Výborné jídlo s vůní mandarinek a mandlí - na víkendový oběd.


5.04x
35 min
2×

Postup přípravy

Na nepřilnavé pánvi za sucha opražíme mandle (pozor aby se nám nepřipálili). Jakmile začnou hnědnout lehce poprášíme cukrem a necháme 2-3 minuty karamelizovat. Zlehka podlijeme olejem, přidáme předem nakrájené kuřecí prsa na kostičky a necháme zatáhnout.

Jakmile prsa zbělají přidáme postupně sůl, pepř, provensálské a grilovací (nejvíc se mi osvědčila argentina) a trochu zakapeme sójovou omáčkou. Řádně promícháme - musíme si být jistí, že kuřecí natáhlo chuť všech přidaných ingrediencí. Po zamíchání lehce podlijeme červeným vínem.

Asi za 5 minut přidáme nivu, buď na jemno nakrájenou nebo nastrouhanou a počkáme dokud se nám nezačne mezi kousky kuřecího táhnout. Poté ztlumíme plotnu na mírnější stupeň a přidáme smetanu a bílý jogurt zhruba půl na půl, dle požadovaného množství omáčky. Poté vypneme plotnu a 5-10 minut za mírného míchání necháme dojít.

Kuřecí prsa na mandlích s mandarinkami podáváme nejlépe s lehce kořeněnými americkými bramborami nebo hranolky a cherry rajčátky rozkrojenými na půl.
user-icon

autor Jan Vávra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa na mandlích s mandarinkami

Zpět na recept