Kuřecí prsa na dijonské hořčici

Snadný recept na velmi chutný hlavní chod z kuřecích prsních řízků s dijonskou omáčkou a chutí rozmarýnu.


5.02x
90 min
1×

Postup přípravy

Očištěná kuřecí prsa zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nahrubo. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Pórek nakrájíme na kolečka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku.

V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a na něm zprudka opečeme řízky z obou stran dozlatova. Pak maso vyjmeme a na výpeku zvolna opečeme cibuli , česnek, mrkev a celer doměkka. K základu přidáme hořčici a rozmarýn, vše podlijme vývarem, který přivedeme k varu a vmícháme vychladlou jíšku. Teplotu snížíme a omáčku zvolna vaříme za občasného promíchání asi 15- 20 minut. Pak omáčku přecedíme, přidáme opečená kuřecí prsa a smetanu a vše povaříme ještě asi 10 - 13 minut. Hotovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Kuřecí prsa rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme jako hlavní chod s knedlíkem nebo těsovinami.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa na dijonské hořčici

Zpět na recept