Kuřecí prsa na dijonské hořčici

Snadný recept na velmi chutný hlavní chod z kuřecích prsních řízků s dijonskou omáčkou a chutí rozmarýnu.


5.02x
90 min
1×

Ingredience

1 větvičkarozmarýn
600-700 mlkuřecí vývar
4 kskuřecí prsní řízek
2 lžícemáslo na jíšku
3 lžícehladká mouka na jíšku

omáčka

2 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
1 lžícemáslo
1 kscibule
0.3 ksceler
1 kspórek
2 lžícedijonská hořčice
100 mlsmetana na vaření
1 ksmrkev (velká)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Očištěná kuřecí prsa zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nahrubo. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Pórek nakrájíme na kolečka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku.

V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a na něm zprudka opečeme řízky z obou stran dozlatova. Pak maso vyjmeme a na výpeku zvolna opečeme cibuli , česnek, mrkev a celer doměkka. K základu přidáme hořčici a rozmarýn, vše podlijme vývarem, který přivedeme k varu a vmícháme vychladlou jíšku. Teplotu snížíme a omáčku zvolna vaříme za občasného promíchání asi 15- 20 minut. Pak omáčku přecedíme, přidáme opečená kuřecí prsa a smetanu a vše povaříme ještě asi 10 - 13 minut. Hotovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Kuřecí prsa rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme jako hlavní chod s knedlíkem nebo těsovinami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa na dijonské hořčici

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.