Kuřecí prsa pokrájíme na menší plátky, které osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a paprikou. V pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a z obou stran opečeme doměkka.
Mezitím spaříme rajče, oloupeme, překrojíme, odstraníme zrníčka a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme.
Pánev s masem odstavíme, maso dáme stranou a v pánvi necháme rozpustit plátek másla, do kterého prolistujeme česnek. Promícháme, pánev vrátíme na sporák, za stálého míchání na mírném plameni opečeme česnek a přidáme nakrájené rajče. Omáčku zalijeme vínem a za občasného míchání necháme víno odpařit. Přilijeme smetanu. Maso vrátíme do pánve a necháme prohřát.
Kuřecí plátky ve smetanové omáčce podáváme s rýží.