Kuřecí plátky v medové smetaně

Křehké kuřecí plátky, s jemnou a nasládlou chutí medu a smetany, připravíme za pár minut.


4.471x
35 min
3×

Postup přípravy

Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme a z obou stran posypeme kořením. Necháme chvíli uležet. Pak plátky zprudka opékáme na oleji z obou stran, dozlatova a doměkka.

Pod usmažené maso dáme rozpustit kousek másla. Když je máslo rozpuštěné, přidáme dvě lžíce medu. Med také necháme rozpustit a chvíli prohříváme. Nakonec přilijeme smetanu a jen krátce povaříme, dokud se s medem nespojí a nezhoustne. Podle chuti přisolíme a opepříme.

Kuřecí plátky v medové smetaně výborně chutnají s upečenými brambory.

Pozn.: Koření pěti vůní lze zakoupit v obchodech.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí plátky v medové smetaně

Zpět na recept