Kuřecí plátky s tykvovou omáčkou

Příprava jednoduché omáčky s tykví nezabere moc času, masu dodá zajímavou chuť, navíc ho provoní provensálským kořením.


2.211x
45 min
1×

Postup přípravy

Tykev omyjeme a nakrájíme na slabé plátky, ty ještě na kostičky. Zeleninu a žampiony očistíme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozkrájíme na tenké půlměsíčky, rajčata na kostičky, žampiony na malé kousky nebo slabé plátky.

Cibuli s cuketou osmažíme na oleji, dokud cibule nezesklovatí a tykev nezměkne. Pak přidáme kousek másla, nakrájené žampiony a společně smažíme. Nakonec rajčata, provensálské koření, sůl a dusíme do změknutí rajčat. Přilijeme smetanu a mléko, ve kterém jsme rozkvedlali lžičku solamylu. Za stálého míchání tykvovou omáčku krátce povaříme, omáčka zhoustne.

Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, rozkrájíme na plátky a z obou stran osmažíme na rozehřátém oleji. Posypeme paprikovou vegetou, podle chuti přisolíme.

Kuřecí plátky přelijeme smetanovou tykvovou omáčkou a podáváme s upečenými, případně vařenými brambory.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí plátky s tykvovou omáčkou

Zpět na recept