Vaření.czReceptyKuřecí plátky s tykvovou omáčkou

Kuřecí plátky s tykvovou omáčkou

Příprava jednoduché omáčky s tykví nezabere moc času, masu dodá zajímavou chuť, navíc ho provoní provensálským kořením.


2.211x
45 min
1×

Postup přípravy

Tykev omyjeme a nakrájíme na slabé plátky, ty ještě na kostičky. Zeleninu a žampiony očistíme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozkrájíme na tenké půlměsíčky, rajčata na kostičky, žampiony na malé kousky nebo slabé plátky. Cibuli s cuketou osmažíme na oleji, dokud cibule nezesklovatí a tykev nezměkne. Pak přidáme kousek másla, nakrájené žampiony a společně smažíme. Nakonec rajčata, provensálské koření, sůl a dusíme do změknutí rajčat. Přilijeme smetanu a mléko, ve kterém jsme rozkvedlali lžičku solamylu. Za stálého míchání tykvovou omáčku krátce povaříme, omáčka zhoustne. Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, rozkrájíme na plátky a z obou stran osmažíme na rozehřátém oleji. Posypeme paprikovou vegetou, podle chuti přisolíme. Kuřecí plátky přelijeme smetanovou tykvovou omáčkou a podáváme s upečenými, případně vařenými brambory.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí plátky s tykvovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena