Kuřecí plátky na rajčatech a bazalce

Milovníci bazalky a vůně provensálského koření uvítají snadnou a rychlou přípravu kuřecích plátků.


4.636x
45 min
7×

Postup přípravy

Bazalku jemně nasekáme, česnek utřeme se solí a promícháme s olejem a bazalkou.

Kuřecí prsa zlehka naklepeme a obalíme v bazalkové směsi. Necháme uležet. Rajčata nakrájíme na malé kousky, zelenou nať z jarní cibulky pokrájíme.

Kuřecí plátky osmažíme z obou stran na oleji, přisypeme rajčata, cibulku a můžeme přidat ještě trochu nasekané bazalky. Posypeme provensálským kořením, pepřem a solí. Dusíme asi 10 minut, do změknutí rajčat. Během dušení podlijeme hrnkem vody. Vodu necháme částečně vydusit, tak aby nám pod masem vznikla hustá rajčatová šťáva.

Kuřecí plátky na rajčatech podáváme s rýží nebo s brambory.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí plátky na rajčatech a bazalce

Zpět na recept