Kuřecí prsa omyjeme, naklepeme, osolíme a posypeme kořením meat masala. Kdo nezná, zde je složení: koriandr, černý kardamon, římský kmín, pepř, skořice, hřebíček, zázvor, muškátový ořech, badyán. Kuřecí plátky obalíme v hladké mouce.
Na hlubší pánvi rozpálíme máslo a plátky na něm osmahneme. Po 5 minutách zalijeme pivem a dusíme společně asi 15 minut. Přidáme celé hvězdičky badyánu, melasu nebo hnědý cukr, případně koření Würzl nebo jiný sypký zeleninový bujon podle chuti. Zvýšíme teplotu a za občasného zamíchání vydusíme šťávu do zhoustnutí na jemnou omáčku.
Kuřecí plátky na černém pivě podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo dušenou rýží. Pro milovníky exotiky doporučuji jako přílohu kuskus či bulgur. Nezapomeňte na hvězdičku badyánu na každém plátku, zeleninovou oblohu nebo salát z čerstvé zeleniny.