Vaření.czReceptyKuřecí plátky na černém pivě

Kuřecí plátky na černém pivě

Šťavnaté masíčko s voňavou omáčkou, ideální na večeři pro dva.


3.18x
35 min

Ingredience

1 lžícemáslo
1 lžícemelasa
4 ksbadyán
4 kskuřecí prsa
0.25 lčerné pivo

podle chuti

sůl
koření meat masala
koření Würzl

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, naklepeme, osolíme a posypeme kořením meat masala. Kdo nezná, zde je složení: koriandr, černý kardamon, římský kmín, pepř, skořice, hřebíček, zázvor, muškátový ořech, badyán. Kuřecí plátky obalíme v hladké mouce. Na hlubší pánvi rozpálíme máslo a plátky na něm osmahneme. Po 5 minutách zalijeme pivem a dusíme společně asi 15 minut. Přidáme celé hvězdičky badyánu, melasu nebo hnědý cukr, případně koření Würzl nebo jiný sypký zeleninový bujon podle chuti. Zvýšíme teplotu a za občasného zamíchání vydusíme šťávu do zhoustnutí na jemnou omáčku. Kuřecí plátky na černém pivě podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo dušenou rýží. Pro milovníky exotiky doporučuji jako přílohu kuskus či bulgur. Nezapomeňte na hvězdičku badyánu na každém plátku, zeleninovou oblohu nebo salát z čerstvé zeleniny.
user-icon

autor Gandalff

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí plátky na černém pivě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena