Vaření.czReceptyKuřecí plátky dušené na zelenině

Kuřecí plátky dušené na zelenině

Měkké kuřecí maso na zelenině s bramborovou kaší bude zaručeně chutnat i malým dětem.


4.133x
45 min
1×

Ingredience

70 gmáslo
2 kscibule
1 lžičkacukr krupice
1 lžícehladká mouka
2 lžičkycitronová šťáva
2 lžíceolej na smažení
4-6 plátkůkuřecí prsní řízek
1 lžičkapapriková vegeta
50 gmáslo na jíšku
1 balíčekmražená zeleninová směs (hrášek, mrkev, kukuřice)

podle chuti

sůl
pepř

na ozdobu

jarní cibulka s natí

Postup přípravy

Kuřecí maso zlehka naklepeme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Opékáme z obou stran. Během smažení maso posypeme paprikovou vegetou. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozkrájíme na půlměsíčky. V hluboké pánvi rozpustíme máslo a cibuli na něm usmažíme do zesklovatění. Pak přisypeme zeleninovou nerozmraženou směs. Posolíme, opepříme a společně smažíme, dokud zelenina nepovolí a nerozmrzne. Pak na ni naskládáme osmažené plátky masa, podlijeme hrnkem vody, zakapeme citronovou šťávou, přisypeme cukr a přibližně 20 minut dusíme. Mezitím si z másla a mouky připravíme růžovou jíšku. Máslo rozpustíme, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme dorůžova. Ještě horkou jíšku rozmícháme dohladka s malým množstvím studené vody. Přilijeme k masu a dusíme ještě asi 5 minut. Podle chuti přisolíme, případně přisladíme a opepříme. Kuřecí plátky dušené na zelenině výborně chutnají s bramborovou kaší, nebo jen s uvařenými brambory. Ozdobíme je pokrájenou cibulovou natí
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí plátky dušené na zelenině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena