Kuřecí plátek

Kuřecí maso je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu - jednoduchou i náročnou. Pokud spěcháme, jistě neurazíme přírodním plátkem kuřecího masa, který je možné doplnit proužkem hermelínu.


4.4114x
25 min
7×

Postup přípravy

Kuřecí prsa dobře očistíme, kraje nařízneme a tupou hranou nože maso naklepeme. Okořeníme je podle chuti - např. grilovacím kořením nebo kořením na čínu, zlehka plátky pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli uležet. Nahřejeme si pánev se lžící oleje. Na rozehřátý olej vložíme připravené porce masa a opečeme je z jedné strany, pak otočíme a přikryjeme poklicí. Po opečení (asi po 5-ti minutách) maso otočíme a opět necháme chvíli opékat. Před dokončením na každou porci položíme plátek sýru a necháme jej "natavit". Přírodní plátky kuřecího masa podáváme s hranolkami, ale vhodná je i bramborová kaše, vařené brambory nebo rýže a čerstvá nebo sterilovaná zelenina.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí plátek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena