Kuřecí plátek s mandlemi

Kuřecí plátek s mandlemi, flambovaný rumem a podávaný s hranolky nebo pečeným bramborem.


4.04x
35 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí prsíčka rozřízneme na půl a uděláme tak plátky, osolíme, opepříme a dáme na pánev zprudka opéct. Pečeme přibližně 5-7 minut z každé strany.

Na další pánvičce si mezitím jemně orestujeme mandle, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Během karamelizace zalijeme trochou rumu. Za stálého míchání povaříme asi 3 minuty, poté nalijeme šlehačku. Necháme projít varem a vypneme.

Opečené kuřecí plátky dáme na talíř a přelijeme karamelovou směsí s mandlemi.

Jako ke kuřecímu plátku s mandlemi příloha se hodí hranolky, americký brambor nebo i bramborová kaše. Jídlo vypadá moc krásně když se ozdobí šlehačkou posypanou drcenými mandlemi! Šlehačka navíc jídlo ještě zjemní.
user-icon

autor neogenx


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí plátek s mandlemi

Zpět na recept