Vaření.czReceptyKuřecí plátek s houbovou omáčkou

Kuřecí plátek s houbovou omáčkou

Na másle opečený kuřecí plátek s jemnou houbovou omáčkou. Recept na chutný hlavní chod z nasbíraných hub i žampionů.


5.02x
30 min
1×

Ingredience

50 gmáslo
1 kscibule
150 ghouby
200 mlkysaná smetana
1 lžíceplnotučná hořčice
1 lžícehladká mouka
100 mlsuché bílé víno
4 kskuřecí řízek

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a prudce osmahneme na másle. Kuřecí plátek by měl být měkký, šťavnatý a zlatavý. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a vrhneme se na přípravu houbové omáčky. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme, přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme na másle doměkka. Podle potřeby trochu podléváme bílým vínem. Houby zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a hořčicí, posypeme nasekanou natí a několik minut povaříme. Kuřecí plátek dáme na talíř, přelijeme houbovou omáčkou a podáváme s libovolnou přílohou.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí plátek s houbovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena