Kuřecí plátek s houbovou omáčkou

Na másle opečený kuřecí plátek s jemnou houbovou omáčkou. Recept na chutný hlavní chod z nasbíraných hub i žampionů.


5.02x
30 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a prudce osmahneme na másle. Kuřecí plátek by měl být měkký, šťavnatý a zlatavý.

Houby očistíme, nakrájíme na plátky a vrhneme se na přípravu houbové omáčky. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme, přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme na másle doměkka. Podle potřeby trochu podléváme bílým vínem. Houby zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a hořčicí, posypeme nasekanou natí a několik minut povaříme.

Kuřecí plátek dáme na talíř, přelijeme houbovou omáčkou a podáváme s libovolnou přílohou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí plátek s houbovou omáčkou

Zpět na recept