Kuřecí paličky pečené na slanině a bramborách

Recept na snadnou úpravu kuřecího masa, na kterou použijeme paličky, ale klidně i kuře celé. Výhodou je i to, že vše pečeme spolu s přílohou.


4.210x
90 min

Postup přípravy

Kuřecí paličky (nebo kuře) omyjeme a důkladně osolíme a opepříme. Můžeme podle chuti použít i směs koření na kuře. Kuřecí maso potřeme rozpuštěným máslem, použijeme tak 3 lžíce z uvedeného množství. Zbylým máslem kuřecí paličky (celé kuře) obložíme. Podlijeme mírně vodou, přidáme neoloupanou přepůlenou palici česneku a nakonec maso zasypeme anglickou slaninou nakrájenou na nudličky.

Kuřecí paličky na slanině dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Průběžně podléváme

Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme je na čtvrtky. Pak je přidáme k paličkám. Také je promícháme s vypečenou šťávou a slaninou. Přidáme na ně také pár snítek tymiánu. Teplotu snížíme na 170 - 180 °C (podle trouby) a za stálého podlévání dopečeme kuřecí paličky pečené na slanině a bramborách doměkka.

Kuřecí paličky pečené na slanině a bramborách podáváme jako výborný hlavní chod.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí paličky pečené na slanině a bramborách

Zpět na recept