Kuřecí prsa si nakrájíme na kousky, naložíme do oleje, aby byla celá ponořená a zasypeme kari kořením a promícháme. S kari nešetříme, maso by se mělo marinovat alespoň přes noc.
Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji z marinády. Přidáme maso a postupně na mírnějším plameni smažíme. Asi po 5 minutách přidáme ananas, který jsme si z plechovky scedili a šťávu dali bokem. Dusíme, dokud maso nezměkne. Poté zalijeme šťávou z ananasu a dusíme dalších cca 5 minut.
Vezmeme si první smetanu, rozmícháme ji s trochou hladké mouky a celou ji vlijeme do směsi. Mícháme, aby se směs nepřipálila. Pokud je potřeba, vlijeme i druhou smetanu.
Nakonec je dobré kuřecí na kari okořenit. Já používám pepř, dá tomu skvělý říz.
Omáčka musí být nasládlá, pokud to ananas nezvládl, přidáme cukr.
Kuřecí na kari s ananasem a smetanou podáváme s rýží.