Kuřecí na kari s ananasem a smetanou

Recept na výborné jídlo s nádechem exotiky.


4.737x
20 min
7×

Postup přípravy

Kuřecí prsa si nakrájíme na kousky, naložíme do oleje, aby byla celá ponořená a zasypeme kari kořením a promícháme. S kari nešetříme, maso by se mělo marinovat alespoň přes noc.

Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji z marinády. Přidáme maso a postupně na mírnějším plameni smažíme. Asi po 5 minutách přidáme ananas, který jsme si z plechovky scedili a šťávu dali bokem. Dusíme, dokud maso nezměkne. Poté zalijeme šťávou z ananasu a dusíme dalších cca 5 minut.

Vezmeme si první smetanu, rozmícháme ji s trochou hladké mouky a celou ji vlijeme do směsi. Mícháme, aby se směs nepřipálila. Pokud je potřeba, vlijeme i druhou smetanu.

Nakonec je dobré kuřecí na kari okořenit. Já používám pepř, dá tomu skvělý říz.
Omáčka musí být nasládlá, pokud to ananas nezvládl, přidáme cukr.

Kuřecí na kari s ananasem a smetanou podáváme s rýží.
user-icon

autor Teerezka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí na kari s ananasem a smetanou

Zpět na recept