Kuřecí na houbách

Jemné kuřecí kousky s příchutí čerstvých hub. Vyzkoušejte!


4.122x
60 min
2×

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, okořeníme, mírně opepříme a zasypeme solamylem. Zakapeme olivovým olejem, dobře promícháme a necháme uležet.

Brambory si oloupeme a nakrájíme na kousky. Propláchneme je vodou a okapané rozložíme na plech. Dáme je péci na horký vzduch (asi na 45 minut).

Brokolici rozdělíme na růžičky, dobře propláchneme a povaříme 10 - 15 minut. Vodu slijeme nebo ji použijeme k přípravě polévky. Brokolici na chvíli přikryjeme a dále ji použijeme jako přílohu k masu.

Cuketu oloupeme, podélně rozkrojíme a zbavíme jader. Nakrájíme ji na užší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky.

Do rozpálené wok pánve vsypeme připravené kuřecí maso a orestujeme. Přidáme pokrájené houby, promícháme a necháme krátce prohřát, pak vsypeme nakrájenou cibuli a cuketu. Za stálého promíchávání opékáme ještě asi 5 minut.

Na talíř servírujeme opečené brambory, kuřecí maso na houbách a uvařenou brokolici, kterou můžeme posypat jemně strouhaným sýrem.

Tepelná úprava je velmi rychlá, počítáme pouze s delší přípravou pečených brambor. Vhodnou přílohou ke kuřecímu na houbách je ale i rýže.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí na houbách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká