Kuřecí na ananasu s karamelovou omáčkou

Netradiční slavnostní recept pro zamilované páry i rodinné oslavy. Recept je pro 2 osoby.


3.176x
30 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa lehce naklepeme, jemně osolíme, opepříme a poprášíme moukou.

Na pánvi rozehřejeme asi 5 - 7 dkg másla a prsa prudce opražíme dozlatova z obou stran. Otevřeme plechovku s ananasem a kousky nebo kolečka ananasu přidáme k masu a jemně opražíme do změknutí.

Do rozpečeného másla, které během pražení mírně zhnědlo, nalijeme ananasovou šťávu a necháme v ní dusit maso i ananas, až se odpaří voda a zůstane karamelový koncentrát šťávy a másla. V této chvíli přilijeme smetanu. Omáčku promícháme a počkáme až zhoustne.

Na závěr vyjmeme ananasové kousky a poklademe je na prsa, položíme plátky eidamu a pod pokličkou necháme sýr roztéct. Poté opatrně vyjmeme na talíř a přelijeme karamelovou omáčkou.

Kuřecí na ananasu s karamelovou omáčkou nejlépe chutná s rýží basmati a suchým muškátovým či desertním bílým vínem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí na ananasu s karamelovou omáčkou

Zpět na recept