Vaření.czReceptyKuřecí na ananasu s karamelovou omáčkou

Kuřecí na ananasu s karamelovou omáčkou

Netradiční slavnostní recept pro zamilované páry i rodinné oslavy. Recept je pro 2 osoby.


3.176x
30 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa lehce naklepeme, jemně osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme asi 5 - 7 dkg másla a prsa prudce opražíme dozlatova z obou stran. Otevřeme plechovku s ananasem a kousky nebo kolečka ananasu přidáme k masu a jemně opražíme do změknutí. Do rozpečeného másla, které během pražení mírně zhnědlo, nalijeme ananasovou šťávu a necháme v ní dusit maso i ananas, až se odpaří voda a zůstane karamelový koncentrát šťávy a másla. V této chvíli přilijeme smetanu. Omáčku promícháme a počkáme až zhoustne. Na závěr vyjmeme ananasové kousky a poklademe je na prsa, položíme plátky eidamu a pod pokličkou necháme sýr roztéct. Poté opatrně vyjmeme na talíř a přelijeme karamelovou omáčkou. Kuřecí na ananasu s karamelovou omáčkou nejlépe chutná s rýží basmati a suchým muškátovým či desertním bílým vínem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí na ananasu s karamelovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena