Vaření.czReceptyKuřecí medailonky na hruškách

Kuřecí medailonky na hruškách

Jemná chuť hrušek a kuřecího masa, vše provoněné bazalkou a červeným vínem.


4.510x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky, posypeme bazalkou a pokapeme olivovým olejem. Necháme v chladu uležet. Nahřejeme si kastrol s nepřilnavým dnem (titanový hrnec) s poklicí a vložíme připravené medailonky. Necháme je chvíli opékat, pak je otočíme a přikryjeme poklicí. Balkánský sýr nastrouháme nahrubo. Maso znovu otočíme, odsuneme k jedné straně kastrolu a posypeme ho balkánským sýrem. Opět uzavřeme poklicí. Hrušky podélně rozkrojíme, zbavíme jádřince a příčně nakrájíme na plátky. Přidáme do kastrolu vedle masa. Posypeme chilli paprikou. Ve vodě rozmícháme solamyl a přidáme sójovou omáčku. Vlijeme do kastrolu k masu a hruškám. Necháme krátce prohřát. Nakonec přilijeme červené víno a chvíli s masem a hruškami společně prohřejeme. Kuřecí medailonky na hruškách servírujeme s vařenými brambory, které potřeme česnekem a zapečeme posypané balkánským sýrem. Omáčkou kuřecí medailonky na hruškách na talíři podléváme.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí medailonky na hruškách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena