Kuřecí maso v sekané

Recept na zpestření mnohdy fádní sekané kuřecím masem.


3.410x
90 min
1×

Ingredience

2 lžičkysůl
2 kscibule
3 lžičkymletá sladká paprika
2 špetkymletý černý pepř
6 kskuřecí stehno
2 lžičkycelý kmín
1 kgsměs mletého masa

Postup přípravy

Dvě větší cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dále si vykostíme 6 kuřecích stehen nebo použijeme králičí maso.

Cibuli zpěníme v hrnci na oleji či sádle. Kuřecí maso přidáme do hrnce k cibuli, aby se zatáhlo. Na maso přidáme kmín, sůl, pepř a mletou papriku. Kdo má rád, muže přidat pikantní koření. Vše promícháme, podlijeme cca 0,3 litru vody a dusíme 20 minut.

Sekanou rozdělíme na dvě poloviny. První polovinou sekané vyložíme celé dno pekáče či zapékací mísy. Na tuto vrstvu naklademe vydušené maso (pouze maso) a zakryjeme druhou půlkou sekané a uhladíme tak, aby maso nebylo vidět. Celé zalijeme vývarem z vydušeného masa, který propasírujeme přes síto.

Sekanou zakryjeme poklicí a dáme péct do horkovzdušné trouby na 200 °C po dobu 1 hodiny. Po uplynutí 45 minut sejmeme poklici a necháme udělat kůrku.

Kuřecí maso v sekané můžeme podávat s vařeným bramborem, ale dobře chutná i za studena s chlebem.
user-icon

autor Hovez1981


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí maso v sekané

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena