Kuřecí maso s pórkem a pažitkovou omáčkou

Jednoduchý recept na výborné jídlo.


4.76x
30 min
1×

Postup přípravy

Maso nakrájíme na menší kostičky, mírně osolíme, promícháme s olejem a nechat 1 - 2 dny odležet. Maso můžeme použít i krůtí, králičí nebo slepice.

V hrnečku smícháme smetanu a na drobno nasekanou pažitku a necháme asi 30 minut v chladu. Na tenká kolečka nakrájíme pórek a na kostičky nakrájíme nivu.

Maso dáme na rozehřátou pánev a smažíme. Když zbělá, přidáme pórek. Když pórek zesklovatí, přidáme nivu. Promícháme a když se začne sýr roztékat, přilijeme smetanu s pažitkou. Za stálého míchání povaříme. Až se sýr rozpustí a omáčka začne houstnout, máme hotovo.

Kuřecí maso s pórkem a pažitkovou omáčkou podáváme s opečeným toustovým chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí maso s pórkem a pažitkovou omáčkou

Zpět na recept