Kuřecí maso s lilkem

Recept na kuřecí maso zapečené s lilkem a směsí zeleniny.


4.19x
30 min
2×

Postup přípravy

Všechny suroviny si připravíme v množství podle počtu strávníků a vlastní chuti. Rajčata očistíme a nakrájíme na kousky. Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Kuřecí plátky a plátky lilku osolíme a opečeme na pánvi. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.

Do vymazaného pekáčku vložíme část nakrájených rajčat, opečené a osolené kuřecí plátky a plátky lilku. Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme nakrájená rajčata, listový špenát, sůl, mletý pepř, česnek, muškátový oříšek, kuřecí vývar, balzamikový krém a lžičku cukru. Směs dáme navrch do pekáčku a přidáme bazalku.

Směs pečeme asi 15 - 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Asi 5 minut před koncem pečení posypeme nastrouhaným parmazánem a necháme dopéct.

Jako přílohu si uvaříme bramborové nočky, které připravíme z uvařených moučných brambor, bramborové moučky a soli. Uděláme těsto a z něj vytvoříme nočky, které vaříme 4 minuty v osolené vodě.

Kuřecí maso s lilkem podáváme s bramborovými nočky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí maso s lilkem

Zpět na recept