Kuřecí maso s fazolí na WOKU

Zkoušíme a experimentujeme podle rad a doporučení známých. Tohle budu vařit dnes, recept poradila kamarádka.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Fazole si večer před vařením namočíme do studené vody. Druhý den vodu slijeme, fazole propláchneme, zalijeme čistou vodou a uvaříme doměkka.

Rajčata z vrchu nařízneme do kříže a ponoříme cca na minutu do vřelé vody. Pak oloupeme slupku a očištěná rajčata nakrájíme na drobno. Maso nakrájíme na kostičky nebo nudličky, obalíme v solamylu a na oleji zprudka osmažíme do růžova. Přidáme nakrájená rajčata, koření a dle chuti osolíme a opepříme. Můžeme přidat i špetku chilli, kdo má rád pikantní jídla. Pokud je směs suchá, přilijeme trochu horké vody nebo vývaru. Směs necháme pod pokličkou dusit, dokud maso zcela nezměkne. Pak přisypeme uvařené a scezené fazole, chvilku povaříme a máme hotovo.

Kuřecí maso s fazolí na WOKU podáváme s vařenými těstovinami, případně s rýží. Mohu doporučit i pohanku nebo kuskus, jako příloha se nám osvědčily obě suroviny a navíc jsou dietnější.
user-icon

autor MirekVlcek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí maso s fazolí na WOKU

Zpět na recept