Vaření.czReceptyKuřecí maso s bramborem na šlehačce

Kuřecí maso s bramborem na šlehačce

Hlavní chod - recept do jednoho hrnce. Výborný ohlas!


4.19x
75 min

Postup přípravy

Kuřecí maso omyjeme, naklepeme a osolíme jako při přípravě přírodních řízků, dále okořeníme podle libosti - např. pepř a sladká paprika. Nakrájíme si oloupanou cibuli a česnek. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Do zapékací mísy nalijeme trochu oleje a přidáme cibuli a česnek. Vložíme plátky masa a na ně pokládáme syrové oloupané brambory nakrájené na tenké plátky. Každou vrstvu brambor osolíme a opepříme, prokládáme cibulí a česnekem. Lze přidat i nakrájené vejce. Zalijeme nejprve polovinou smetany ke šlehání, dáme péct do trouby asi na 220 °C. Po 20 minutách dolijeme smetanu a necháme ještě asi 20 - 30 minut péct, dokud brambory nahoře nezezlátnou. Kuřecí maso s bramborem na šlehačce ihned podáváme. Pokud nemáme po ruce kuřecí maso, lze ho nahradit měkkým salámem (gothaj) nebo slaninou. Množství si určujeme podle velikosti zapékací misky.
user-icon

autor Jitulka123


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí maso s bramborem na šlehačce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena