Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi

Vyzkoušejte měkké maso se šťavnatou a voňavou omáčkou s mrkví a petrželí.


3.930x
90 min
4×

Postup přípravy

Kuřecí maso jen zlehka naklepeme a z obou stran osmažíme krátce na rozehřátém oleji. Pokapeme worcesterovou omáčkou, posypeme rozmarýnem, osolíme a opepříme.

Středně velkou mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na slabé nudličky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka.
Zeleninu zprudka osmahneme na oleji. Smažíme také jen krátce.

Zapékací mísu nebo pekáček silně vymažeme máslem. Dno pokryjeme usmaženou zeleninou. Zeleninu pokapeme šťávou z poloviny citronu, lžící worcesterové omáčky, posypeme cukrem, rozmarýnem a trochu osolíme a opepříme. Na vrstvu zeleniny položíme osmahnuté plátky masa, zalijeme hrnkem vody a pekáč vložíme do předehřáté trouby.

Kuřecí maso v mrkvi a petrželi pečeme při 150 °C asi 50 minut, do změknutí zeleniny. Během pečení maso obrátíme a zeleninu podle potřeby mírně podléváme. Ke konci pečení maso z pekáče vyjmeme.

V malém množství vody rozkvedláme hladkou mouku. nalijeme k zelenině a promícháme. Zeleninu dáme asi na 5 minut zpátky do trouby, aby se s moukou povařila a zahustila. Maso přidáme k zelenině a necháme už jen prohřát.

Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi podáváme s uvařenými brambory.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi

Zpět na recept